Jumaat, 25 Jun 2010

Protokol Yahudi

Assalam.... setelah 3 minggu, barulah aku berkesempatan nak update blog aku... dan seperti yang dijanjikan, aku cuba untuk mengulas 24 protokol yahudi yang telah tersenarai seperti di bawah. Moga dengan usaha yang sedikit ini, kita dapat idea untuk menentang yahudi dengan mewujudkan 'pertembungan' sebenar dan bukan setakat buat DEMO dan BOIKOT semata...

Protokol Pertama
Cara memerintah sebaik-baiknya ialah dengan menggunakan kekerasan dan keganasan bukan dengan perbincangan ilmiah. Hak itu terletak kepada kekuatan. Siapa kuat, dialah berhak, kerana dalam hukum alam, kebenaran terletak dengan kekuatan. Sesungguhnya politik tidak sesuai dengan akhlak. Pemerintah yang berpandukan moral bukanlah ahli politik yang bijak. Mereka yang ingin memerintah, mestilah pandai menggunakan tipu helah dan matlamat menghalalkan cara. Minuman keras haruslah digunakan untuk mencapai tujuan itu.

Saya berkata: Allah telah menggariskan protokol yang telah ditunjukkan oleh Nabi SAW bagaimana cara pemerintahan dan pentadbiran yang paling baik. Cara terbaik ialah dengan meletakkan TAQWA di dalam hati. Manakala orang yang paling kuat ialah orang yang dapat mengekang nafsunya. Orang bertaqwa tidak akan menggunakan makhluk sebagai sandaran hukum. Orang bertaqwa akan cenderung berpandukan Hukum Allah. Sesungguhnya hanya haiwan yang tidak diberati dengan tuntutan berakhlak.

Realiti: Lihat pada pemimpin sekarang, tanpa mengira dalam negara atau luar negara. Cuba anda senaraikan 20 orang pemimpin yang bersih dari sifat yang disebut dalam protokol pertama di atas... fikir-fikirkan...

Protokol Kedua
Bantuan-bantuan yang diberikan oleh bangsa yahudi melalui agen-agen Yahudi akan memperkuatkan kaum yahudi. Yahudi akan memerintah bangsa lain seperti bangsa itu memerintah negaranya sendiri, tanpa disedari bahawa mereka telah berada di bawah genggaman yahudi. Ketua pentadbir yang dilantik untuk mengatur pentadbiran negara, mestilah terdiri daripada orang-orang yang berjiwa budak, yang mudah diarah untuk kepentingan Yahudi. Melalui akhbar, Yahudi menggerakkan fikiran orang ramai serta mengambil kesempatan untuk mendapatkan emas, meskipun dari lautan darah dan airmata. Pengorbanan adalah perlu, kerana setiap nyawa dikalangan yahudi berharga seribu orang bukan Yahudi.

Saya berkata: Sesungguhnya orang yang beriman itu bersaudara. Demikian maksud ayat quran, tapi beramai dikalangan kita yang benar-benar mengimani ayat ini dan mengamalkannya? adakah kita betul-betul membantu saudara islam kita yang 'susah'? Lantiklah pemimpin yang bertaqwa dan hanya takutkan Allah, bukan dari kalangan yang mempunyai kepentingan dunia dan mudah diperkotak-katikkan. Banyakkan membaca dan hasilkan tulisan yang bermutu untuk menggerakkan fikiran serta fikrah masyarakat. Berjuanglah di jalan Allah, nescaya balasan syurga menantimu.

Realiti: Bangsa kita berpecah-belah. Akhbar pulak memaparkan kisah-kisah perbalahan demi perbalahan. Lebih cintakan dunia yang sementara berbanding akhirat yang kekal.

Protokol Ketiga
Yahudi akan menjadikan negara bukan Yahudi, sebagai gelanggang pertelagahan manusia yang boleh membawa huru hara, seterusnya menyebabkan kemerosotan ekonomi. Yahudi akan berlagak sebagai penyelamat dengan mempelawa masuk ke ‘pasukan kita' iaitu Sosialis, komunis dan lain-lain yang dapat memberi ruang kepada Yahudi untuk menguasai bangsa bukan Yahudi. Dalam alam fikiran Yahudi, wajib ditanam perasaan bahawa semua haiwan itu (bukan bangsa Yahudi) akan tidur nyenyak apabila kenyang dengan darah. Ketika itulah senang bagi Yahudi memperhambakan mereka.

Saya berkata: Jadilah khalifah dan hamba yang sebenar. iaitu khalifah yang boleh mentadbir urus negara dengan baik tanpa sebarang pertelagahan dan huru-hara serta seorang Hamba Allah yang sentiasa merintih, takut dan harap hanya pada Allah. Katakan tidak pada riba' dan amalkan kegiatan ekonomi yang berlandaskan syara'. Tutup segala ruang pemikiran asing dan pusatkan pemikiran terhadap pemikiran tauhid (tauhidic mindset). Mantapkan ketauhidan kepada Allah Rabbul Jalil.

Realiti: Kita menjadi hamba harta dan bergantung penuh kepada sistem riba'. Sistem Islam dipinggir sepi dan 'sesak' untuk bersaing di arus perdana. Perangai haiwan menjadi ikutan semata-mata ingin meraih keuntungan material duniawi yang sementara.

Protokol Keempat
Bangsa Yahudi mestilah menghapuskan segala bentuk kepercayaan agama serta mengikis daripada hati orang bukan Yahudi prinsip ketuhanan dan menggantikannya dengan perkiraan ilmu hisab serta lain-lain keperluan kebendaan. Fikiran orang bukan Yahudi mestilah dialihkan ke arah memikirkan soal perdagangan dan perusahaan supaya mereka tidak ada masa untuk memikirkan soal-soal musuh mereka. Akhirnya segala kepentingan akan jatuh ke tangan Yahudi.

Saya berkata: Kembalilah bersama Allah. "Kamu adalah sebaik-baik ummah...". Allah telah mengangkat martabat kita menjadi sebaik-baik ummah dengan syarat menyeru kepada kebaikan dan menegahkan perlakuan mungkar serta mengimani Allah. Mantapkan asas keimanan terlebih dahulu barulah kemudiannya mencari ilmu fardhu kifayah yang lain. Usah bataskan pemikiran kita mengikuti 'logik' semata seperti 'nak duit kena kerja, nak kerja baik kena ada sijil yang diiktiraf, nak dapat sijil yang diiktiraf kena masuk skolah yang juga diiktiraf'. Sedangkan janji Allah akan memberikan rezki yang tidak disangka-sangka kepada mereka yang berTAQWA. Urus tadbir urusan dunia dengan beralaskan TAQWA, nescaya Allah akan memudahkan sesuai dengan taqdirNYA.

Realiti: Kita sibuk ingin mengejar dan mendapatkan seberapa banyak wang yang juga makhluk seperti kita, sehingga melupakan yang paling layak kita kejar iaitu Pencipta sekalian makhluk iaitu Allah. Kita nilai dunia dengan logik akal sehinggakan kita menilai 'kerja Allah' juga dengan logik akal. Kita kejar kemajuan batu bata dan meminggirkan kemajuan tatasusila.

Protokol Kelima
Sekiranya ada di kalangan orang bukan Yahudi cuba mengatasi bangsa Yahudi dari segi sains, politik dan ekonomi, maka bangsa Yahudi mestilah menyekat mereka dengan cara menimbulkan pelbagai bentuk perselisihan sehingga wujud konflik sesama mereka. Kesannya, mereka mengambil keputusan untuk tidak mencampuri permasalahan tersebut kerana ianya hanya difahami oleh orang-orang yang memimpin rakyat sahaja.

Saya berkata: Ketiga-tiga cabang ilmu Fardhu Kifayah ini amat perlu difahami dan dikuasai dengan baik oleh umat Islam. Pelaksanaan Fardhu Kifayah secara tidak langsung memenuhi tuntutan jawatan 'khalifah' yang telah dinobatkan kepada manusia. Percayalah, bahawa pendidikan quran kepada jiwa kanak-kanak seawal 4 tahun akan melahirkan seorang insan yang sentiasa berusaha untuk mendapatkan keredhaan Allah. Memantapkan keimanan kepada al-Quran dengan mengamalkan 'iqra'' adalah perlu demi membentuk masyarakat Islam yang berilmu.

Realiti: Kita telah sekian lama beranggapan bahawa Fardhu Kifayah ialah orang buat, aku tak payah. Dan minda kita tidak pernah ingin mengubah hakikat itu menjadi aku buat, orang tak payah. Kita juga tidak membudayakan 'iqra'' sebagai satu kemestian dalam hidup. Lembaran al-Quran serta syarah hadis amat berat untuk dibelek berbanding majalah hiburan. Renung-renungkan...

Protokol Keenam
Untuk memusnahkan perusahaan bangsa bukan Yahudi, ialah dengan cara merosakkan sumber pengeluaran dengan memupuk tabiat membuat kejahatan dan meminum minuman keras di kalangan pekerja, serta mengambil langkah menghapuskan orang orang terpelajar dari kalangan bangsa bukan Yahudi. Semua bangsa bukan Yahudi mestilah dipastikan menduduki martabat kaum buruh yang melarat.

Saya berkata: Nyata dengan ilmu, kita bukan sahaja menguasai kehidupan di dunia malah di akhirat. Dan ternyata juga bahawa arak merupakan agen untuk merosakkan akal dan minda. Akal merupakan salah 1 dari pada 5 keutamaan yang amat perlu dijaga di dalam Islam. Kerana itu, penjagaan akal dengan memupuk ilmu serta mengelakkan daripada perkara yang boleh memudaratkan akal adalah WAJIB. Menuntut ilmu itu WAJIB, meneguk arak itu HARAM. Renungilah kata-kata waqi' tatkala menasihati muridnya 'Ilmu itu cahaya, cahaya dari Allah, tidak akan memberi petunjuk kepada pelaku maksiat'.

Realiti: Kurang ilmu satu hal, mazmumah dalam diri satu hal, lupa diri pun satu hal. Orang kita, pantang berkedudukan tinggi, akan mula lupa diri, menindas, haloba, dengki dan penuh tipu daya. Tidak hairan jika arak sudah menjadi budaya. Meneguk arak seumpama sirap dan itu menjadi semacam kemestian dan 'standard'.

Protokol Ketujuh
Orang-orang Yahudi wajib menabur fitnah supaya timbul kekacauan, pertelagahan dan permusuhan di kalangan manusia. Bila timbul penentangan terhadap bangsa Yahudi, maka wajiblah orang Yahudi menyambutnya dengan peperangan secara total di seluruh dunia.

Protokol Kelapan
Pemerintah Yahudi akan dikelilingi oleh segolongan besar ahli-ahli ekonomi dan orang Yahudi sendiri akan dikelilingi oleh ribuan ahli-ahli korporat, jutawan dan usahawan.

Protokol Kesembilan
Yahudi akan mendirikan kerajaan diktator dengan membuat dan melaksanakan undang-undang yang tegas, iaitu undang-undang yang akan membunuh tanpa pengampunan. Yahudi akan merosakkan moral pemuda-pemuda bukan Yahudi dengan menanamkan teori-teori palsu dan ilmu-ilmu yang batil.

Protokol Kesepuluh
Yahudi akan membawa masuk racun ‘Liberalisma' ke dalam negara-negara yang bukan Yahudi supaya menggugat kestabilan politik. Pilihanraya diatur supaya boleh memberi kemenangan kepada pemimpin-pemimpin yang dapat bertugas sebagai agen yahudi dalam melaksanakan rancangan rancangan Yahudi.

Protokol Kesebelas
Bangsa Yahudi menyifatkan diri mereka sebagai serigala dan bangsa lain sebagai kambing. Bagi mereka, Yahudi merupakan bangsa yang terpilih dan mereka bertebaran ke atas muka bumi ini sebagai satu rahmat. Berada di perantauan atau negara asing yang nampak sebagai kelemahan, sebenarnya mencerminkan kekuatan yang dapat membawa bangsa itu ke pintu kekuatan di seluruh dunia.

Protokol Kedua belas
Yahudi akan mengubah pengertian tentang kebebasan atau kemerdekaan dengan mentafsirkan istilah itu sebagai mengamalkan apa-apa yang diperkenalkan atau dibenarkan oleh undang-undang sahaja. Kalau bangsa bukan Yahudi diberi permit menerbitkan sepuluh akhbaratau majalah, maka bangsa Yahudi mesti menerbitkan 30 akhbar atau majalah. Perkara ini amat penting kerana ia adalah alat untuk mengubah fikiran rakyat.

Protokol Ketiga belas
Bagi memastikan kejayaan usaha-usaha memonopoli dan mempercepatkan proses keruntuhan, maka bangsa Yahudi hendaklah menghapuskan golongan korporat dari bukan bangsa Yahudi di samping mengadakan spekulasi dan menyebarkan projek mewah, pesta-pesta serta pelbagai bentuk hiburan lain di kalangan bangsa bukan Yahudi kerana semua ini akan menelan kekayaan mereka. Untuk mengalih perhatian orang bukan Yahudi daripada memikirkan persoalan politik, maka agen Yahudi hendaklah membawa mereka kepada kegiatan-kegiatan hiburan, olahraga, pesta-pesta, pertandingan kesenian, kebudayaan dan lain-lain lagi.

Protokol Keempat belas
Para filosuf Yunani mestilah membincangkan kekurangan-kekurangan serta mendedahkan keburukan agama-agama lain. Para penulis Yahudi harus menonjolkan tulisan-tulisan grafi iaitu mengadakan sastera yang tidak bermakna, kotor dan keji.

Protokol Kelima belas
Apabila mendapat kekuasaan, bangsa Yahudi akan membunuh tanpa belas kasihan terhadap setiap orang yang menentangnya. Setiap pertubuhan yang merancang untuk menentangnya mestilah dihukum dan ahli-ahlinya dibuang negeri. Oleh itu, mesti didirikan sebanyak-banyaknya ‘FREMASONIC LODGE' iaitu tempat-tempat pertemuan rahsia orang orang Yahudi.

Protokol Keenam belas
Yahudi akan mendirikan universiti mengikut rancangan yang begitu tersusun. Pensyarah-pensyarah akan mendidik dan membentuk para pemuda supaya menjadi manusia yang patuh kepada pihak berkuasa (Yahudi). Bagaimanapun, ajaran-ajaran mengenai undang-undang negeri dan politik tidak akan diajar kecuali beberapa orang sahaja yang dipilih kerana kebolehan mereka.

Protokol Ketujuh belas
Yahudi meletakkan kehakiman dalam bidang yang sempit dan terhad. Guaman akan melahirkan orang-orang kejam, tidak berperikemanusiaan dan mempunyai tabiat buruk untuk mencapai kemenangan bagi orang yang dibelanya, walaupun terpaksa menghancurkan semangat keadilan dan mengorbankan kebajikan masyarakat.

Protokol Kelapan belas
The Kings of Jews akan dikawal oleh pengawal pengawal rahsia, kerana orang-orang yahudi tidak akan membuka pinti kepada kemungkinan adanya perancangan untuk menentang kegiatan Yahudi

Protokol Kesembilan belas
Bangsa Yahudi akan membicarakan orang orang yang melakukan kesalahan politik sama seperti orang yang mencuri, membunuh dan kesalahan-kesalahan yang lain. Orang ramai akan memandang kesalahan politik itu sebagai satu kesalahan yang hina dan timbul rasa benci kepada mereka yang melakukannya.

Protokol Kedua puluh
Bank Antarabangsa Yahudi akan memberi pinjaman kepada bangsa bukan Yahudi dengan kadar bunga yang tinggi. Pinjaman yang sedemikian, akan menyebabkan pertambahan kadar hutang berlipat kali ganda. Ekonomi orang bukan Yahudi akan lumpuh secara outomatik kesan pertambahan hutang tersebut.

Protokol Kedua puluh Satu
Yahudi menggantikan pasaran wang dengan institusi hutang kerajaan yang bertujuan untuk menetapkan nilai perusahaan mengikut pendapatan kerajaan. Institusi ini akan menawarkan pasaran 500 sijil pinjaman perusahaan dalam sehari atau membeli sebanyak itu juga. Dengan cara inilah segala perusahaan akan bergantung kepada Yahudi.

Protokol Kedua puluh dua
Untuk sampai ketujuan yang baik iaitu kekuasaan Yahudi yang berkuasa penuh dalam rangka meletakkan dunia dalam pemerintahannya, kadang-kadang kekerasan akan digunakan. Di tangan Yahudilah terletaknya pusat kekuasaan yang paling besar.

Protokol Kedua puluh tiga
Orang Yahudi wajib melatih seluruh umat manusia dalam meningkatkan rasa segan dan malu agar mereka terbiasa dengan sifat patuh dan setia kepada arahan Yahudi.

Protokol Kedua puluh empat
Kerajaan tidak boleh diserahkan kepada mereka yang tidak tahu selok belok pemerintahan. Hanya mereka yang boleh menunjukkan sikap keras, kejam dan boleh memerintah dengan tegas akan menerima teraju kerajaan daripada pemimpin-pemimpin kita (Yahudi).

*Jika Allah izinkan, aku akan ulas...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum Warahmatullah

Senarai Blog Saya

Pengikut